Президентът на Латвия - Егилс Левитс, даде положителен резултат на тест

...
Президентът на Латвия - Егилс Левитс, даде положителен резултат на тест
Коментари Харесай

Президентът на Латвия е с положителен тест за COVID-19

Президентът на Латвия  - Егилс Левитс , даде позитивен резултат на тест за ковид, оповестиха от президентската канцелария. Резултатът е от бърз тест , който Левитс си е направил през вчерашния ден вечерта след завръщането му от посещаване в Швеция . Сега ще си направи и PCR тест , сподели негов представител.

Левитс е отсрочил планувана за през днешния ден среща с новия естонски президент Алар Карис, който е в Рига за първото си посещаване след встъпване в служба.

Вместо с президента естонският водач ще се срещне с председателката на Народното събрание на Латвия Инара Мурниеце.

Днес президентът на Естония трябваше да направи и първо посещаване в Хелзинки и да беседва с финландския си сътрудник Саули Ниистьо. Визитата на естонеца обаче бе анулирана. Финландският президент се самоизолира, защото през вчерашния ден е имал среща с латвийския си сътрудник в Швеция, където и двамата участваха в интернационален конгрес за битка с антисемитизма, съобщи ТАСС.

През февруари 66-годишният Левитс беше един от първите в Латвия, които се имунизираха против ковид . Направи го пред камерите, с цел да окуражи своите 1,9 милиона сънародници да последват образеца му. Въпреки напъните му обаче имунизационната акция в Латвия протича доста постепенно и равнището на инфекциите набъбна доста през последните седмици. Това принуди държавното управление в понеделник да разгласи изключително състояние, което ще е в действие до 11 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР